gaziantep escort
Bugun...


Kara kış kapıda! Balkanlardan soğuk hava, yağış ve kar geliyor
Tarih: 16-11-2023 13:05:30 Güncelleme: 16-11-2023 13:05:30 + -


Meteoroloji yurt genelinde birçok bölgede bugün için kuvvetli yağış alarmı verilirken; bazı olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dair uyarı yapıldı!

facebook-paylas
Tarih: 16-11-2023 13:05

Kara kış kapıda! Balkanlardan soğuk hava, yağış ve kar geliyor

Kasım ayının ortasına geldiğimiz şu günlerde yurdun birçok kesiminde yağışlı hava etkili olmaya başladı. 

 
Meteorolojinin son değerlendirmelerinde ise yurt genelinde birçok bölgede bugün için kuvvetli yağış alarmı verilirken, 5 günlük hava durumu raporunda, yurdun 'bazı kesimleri' için "karla karışık yağmur kapıda" diyor! Öte yandan Bursa, Uludağ'da ve Bolu, Kartalkaya'da kar yağışının başladığını söyleyen Hava Forum ise pazar gecesi Ankara, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Sivas, Kayseri, Bolu çevre illerde kar yağışı beklediğini söyledi. 
 

 

METEOROLOJİ'DEN GÜNLÜK TAHMİN

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI

 

Hava sıcaklıklarının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

1218buyuk

RÜZGAR

 

Genellikle güneyli, Marmara ve Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

 

Yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları, Bursa, Osmaniye, Ordu, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman çevreleri ile Hatay kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

 

Rüzgârın, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL DAHİL 13 İLDE ALARM

Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle İstanbul dahil 13 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

 

 




Kaynak: Mynet



FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNCEL Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
YUKARI